Rubén Dario Kleimeer

Rubén Dario Kleimeer

Rubén Dario Kleimeer (Colombia 1978) portretteert het stedelijke landschap en de openbare ruimte. Zijn fotobeelden bevragen de ruimten waarin wij wonen, werken en recreëren.

De langlopende projecten zijn eerder vertoond in tentoonstellingen zoals ‘Living the City’ (Tempelhof Berlijn 2020), ‘Imaginary Perspectives’ (Rotterdam 2018) bij Contour. Gallery die zijn werk vertegenwoordigt. 'Inbetween. Spatial Discourse in Visual Culutre' (Aedes Gallery Berlijn 2014) en 'Città Ideale' (Van Kranendonk Galerie Den Haag 2013).

Met regelmaat worden onderzoekende beeldessays gepubliceerd in ‘Blauwe Kamer’ vaktijdschrift voor stedenbouw en landschapsarchitectuur. In samenwerking met Het Nieuwe Instituut verscheen het boekwerk ‘Letters to the Mayor’ Als jurylid van ‘Grote Maaskantprijs 2020’ vervaardigde hij interpreterende fotobeelden bij het oeuvre van winnaar Michelle Provoost.

Naast werk in opdracht voor architecten, ontwerpers en stedenbouwkundigen doceerde hij recentelijk aan de Rotterdamse Academie Van Bouwkunst, de Amsterdamse Fotoacademie en de Independent School for the City.